Organizadores
mié. 23 jun. 2021 - dom. 12 sep. 2021

RONDA ROAD

  • Road
  • inicio
  • descripción
  • Resultados
Si ja estàs inscrit: Inicia Sessió per validar el teu recorregut.
 -

La Ronda Road —
Del 1 de juliol al 31 d’agost

La Cerdanya és un paradís per al ciclisme en ruta. Carreteres molt poc transitades i uns paisatges increïbles. Fes la Ronda de La Cerdanya, pujant a tots els seus ports de muntanya, en format autoguiat i autosuficient. Des de Pertot et proporcionarem uns tiquets d’avituallaments que podràs bescanviar durant la ruta.

 

La Ronda no és una competició qualsevol és un REPTE en majúscules. Un format de competició OPEN, on simplement hauràs de validar el recorregut realitzat per entrar a la classificació final sempre i quan hagis completat en un dia el recorregut escollit.

 

Les dates són obertes. Del 1 de juliol al 31 d’agost, tria el dia que tu vulguis i posa’t a rodar.

 

Tres rutes diferents, La Suprema (172km) , La Gloriosa (149km) i La Valenta (109 km). Escull la que vols fer, posa-hi la bici, les cames i…  a rodar!

 

Us hi ATREVIU?

-

No deixis res per fer!

 Pocs quilòmetres després de sortir de Prullans, ens enfrontem a la mítica pujada a Talltendre, 7km de longitud però amb uns primers 5km amb algunes rampes del 17% i una pendent mitja de 9,8%. Després d’aquest escalfament tornem a baixar a la carretera i de seguida enfilem cap a Éller, que arrenca similar al Talltendre però després es suavitza! El següent port és la pujada a Meranges més llarga però més rodadora, et permetrà “recuperar” una mica. Niula, una pujada bastant desconeguda de només 4km, li podríem dir que seria un port petit però malparit, ja veureu i d’aquí cap a la pujada a la estació d’esquí de fons de Guils Fontanera, on superareu els 750m + en poc més de 11 quilòmetres.

 Un cop superats tots els ports de La Solana, creuem la Vall de La Cerdanya cap a la obaga per Puigcerdà, tot passant per davant de cal Pertot (per si necessiteu una mica de suero o fotre-li més pressió a les rodes!) enfilem la mítica Collada de Toses, un port llarg i tranquil, sense trànsit i agradable per rodar sense aixecar el cul del seient. Després de coronar, tot anant direcció a La Molina, ens desviem cap a la esquerra cap al pla dels Alabaus, per pujar el Coll de la Creueta. Seria un pecat deixar-vos sense aquestes vistes, n’hi ha que diuen que en un dia assolellat es pot veure el mar… serà veritat?

 Després d’això, que no és poc, ja quasi ho tenim! Una mica de puja-baixa fins a La Molina, el descens fins a Alp i acabarem rodant els últims 15 quilòmetres per la Vall fins a arribar al Ecoresort. Potser sí que hauríem de reservar l’spa i un massatge recuperador, no?

Durada: més de 7 h

172 km / Desnivell 4000 m+

-

Un repte en majúscules!

 Pocs quilòmetres després de sortir de Prullans, ens enfrontem a la mítica pujada a Talltendre, 7km de longitud però amb uns primers 5km amb algunes rampes del 17% i una pendent mitja de 9,8%. Després d’aquest escalfament tornem a baixar a la carretera i rodem 8 quilometres per anar a buscar el següent port que és la pujada a Meranges més llarga però més rodadora, et permetrà “recuperar” una mica. Baixem altra vegada a la carretera general i d’aquí cap a la pujada a la estació d’esquí de fons de Guils Fontanera, on superareu els 750m + en poc més de 11 quilòmetres.

 Un cop superats els ports de La Solana, creuem la Vall de La Cerdanya cap a la obaga per Puigcerdà, tot passant per davant de cal Pertot (per si necessiteu una mica de suero o fotre-li més pressió a les rodes!) enfilem la mítica Collada de Toses, un port llarg i tranquil, sense trànsit i agradable per rodar sense aixecar el cul del seient. Després de coronar, tot anant direcció a La Molina, ens desviem cap a la esquerra cap al pla dels Alabaus, per pujar el Coll de la Creueta. Seria un pecat deixar-vos sense aquestes vistes, n’hi ha que diuen que en un dia assolellat es pot veure el mar… serà veritat?

 Després d’això, que no és poc, ja quasi ho tenim! Una mica de puja-baixa fins a La Molina, el descens fins a Alp i acabarem rodant els últims 15 quilòmetres per la Vall fins a arribar al Ecoresort. Potser sí que hauríem de reservar l’spa i un massatge recuperador, no?

Durada: més de 6 h

149 km / Desnivell. 3400 m+

-

Les vistes des dels ports de Cerdanya!

 Amb la Ronda VALENTA farem la volta a La Cerdanya rodant per La Solana i la Obaga, sense grans rampes. Tot i així, acabarem fent 109km amb 2100m+ ja que amb les pujades a Meranges i al Coll de la Creueta acumularem desnivell.

 Sortim de Prullans cap a la carretera general de La Seu a Puigcerdà i rodem per escalfar les cames durant 13 quilòmetres fins al creuament de Meranges just abans d’arribar a Ger. Amb 1.539 m, el nucli de Meranges és el cap de municipi situat a més altitud de Catalunya i per arribar-hi haurem, de superar els 450m+ durant 10 quilòmetres per una carretera sinuosa, en bon estat i una pendent mitjana de 3,5%.

 De Meranges, tornarem a baixar cap a la carretera i rodarem fins a Puigcerdà, la capital de comarca per anar cap a Queixans, terme o iniciem la mítica Collada de Toses, un port llarg i tranquil, sense trànsit i agradable per rodar sense aixecar el cul del seient. 21,5 quilòmetres per fer 875m+ amb una pendent suau de 3,2% de mitjana. Després de coronar, tot anant direcció a La Molina, ens desviem cap a la esquerra cap al pla dels Alabaus, per pujar el Coll de la Creueta. Un últim esforç per arribar a dalt i veure unes de les millors vistes que ens ofereix la Cerdanya. N’hi ha que diuen que en un dia assolellat es pot veure el mar… serà veritat?

 Després d’això, que no és poc, ja quasi ho tenim! Una mica de puja-baixa fins a La Molina, el descens fins a Alp i acabarem rodant els últims 15 quilòmetres per la Vall fins a arribar al Ecoresort

Durada més de 4 h

109 km / Desnivell 2000 m+

Resultados

Posición Nombre Resultado 1 Guillem Crispí Romans 04:13:23